Inlägg

Visar inlägg från oktober, 2017

Spöksaga till Halloween

Bild
Matematiksaga med fokus på räkneord och färger Snart är det dags för Halloween! Jag personligen anser inte att just detta firande är en av de högtider som förskolan enligt läroplanen ska överföra till nästa generation. MEN det är något som växer för varje år OCH det är ju ändå väldigt roligt att uppmärksamma denna händelse och fira Halloween på ett eller annat sätt. Så här kommer en ganska oläskig saga om nio små spökbarn - som naturligtvis kan användas året runt!

Matematiktavlor i regnbågens färger

Bild
Olika antal som illustreras på olika sätt Ett ganska vanligt inslag i förskolor och skolor är bilder, posters eller tavlor med siffror. Ofta illustreras siffrorna med olika antal djur eller andra föremål i samma antal som siffran representerar. Här är min tolkning av dessa tavlor där jag försökt att illustrera olika antal på olika sätt som jag hoppas knyter an till barnens vardag på ett konkret sätt och därmed blir lätta att förstå och begripa sig på.

Mönstrade vantar

Bild
Vantar i olika mönster och svårighetsgrader Nu när Gubben Höst målar alla våra träd i vackra höstfärger kanske det är dags att börja plocka fram sina vantar igen. Och då kanske det passar att introducera följande material för barnen.